fredag 28 maj 2010

Det snöar...


Under päronträdet är gräsmattan alldeles vitprickig av blomblad. Trädet är otroligt vackert när det blommar, det brukar inte ge så mycket frukt eller rättare sagt vi hinner aldrig först dit. Insekter och fåglar brukar ta det mesta, men det gör inget för trädet är så fint när det blommar att det liksom räcker. Det är dessutom så högt att det syns över nocken på enplansdelen av huset när man sitter i solen på uteplatsen.

Här är ytterligare ett träd som jag gillar, körsbärsträdet. Det planterade vi för några år sedan och hittills har vi inte hunnit smaka på ett enda bär, fåglarna är snabbare än vi igen... Kanske att vi kan få några små smakprov i sommar för så mycket blommor som i år har det aldrig varit på det här lilla trädet. Körsbärssaft lär det inte bli än på ett antal år i alla fall.
Nu när päron-, körsbärs- och plommonträden är så gott som överblommade tar äppelträden vid med sina rosavita blommor. Det är så fint den här årstiden att man borde få pausa tiden lite och bara njuta och inte vara så himla effektiv hela tiden. Fast det är väldans svårt att bara sitta när dammråttorna är större än hundarna och ligger och morrar i hörnen och fönstren inte är putsade sen förra våren...
I morgon är det i alla fall sovmorgon - härligt!
Kram på sig, Helena

1 kommentar:

  1. Dammråttor har aldrig skrämt mig. Det är bara att blåsa på dem så springer de!
    Kram Lena

    SvaraRadera