söndag 25 april 2010

Målning i kubik!


Hej! Den här helgen har ägnats åt målning utvändigt. Jösses vad vi har målat! Hela den nya fasaden har målats två gånger med grå slamfärg. Vindskivor och andra detaljer har också målats. De pilliga fönstren håller jag på med och det tar tid, vi märkte att vi inte kunde vara på ställningen samtidigt för allt skakar när herrn i huset målar och då är det lögn att hålla penseln still och måla fönster...

Hm, ser att fotografen fått med bloggerskan i egen hög person och dessutom äldsta dotran på första bilden. Här håller jag förresten på att måla den gamla timmerväggen. Som om inte det räckte med målningsjobb ändå kan man ju tycka. Det är sant men vad mycket lättare det är att nå när man kan stå på ställningen, varför vänta då?

Här ligger färdigmålade fönsterfoder och staketspjälor som sedan ska upp på fasaden. En del av fasaden ska det dock vara lockläkt på så den ska upp först så att vi kan måla den också... Sen kan staketet få komma upp.
I morgon hoppas vi få toaletten på plats, det vore så underbart! Jag har behandlat golvet ett par gånger under helgen så nu är badrummet klart för rörmokeri och eldragningar. Behandlingen gör att golvet som är av betong står emot smuts och dessutom blir det lent och skönt att gå på.
Hoppas jag kan visa er bilder från ett någorlunda färdigt badrum i morgon!
Kram på sig, Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar