måndag 1 mars 2010

Mer badrum och en ordentlig flicka!

Hej igen!
Jösses vad fort tiden går när man har roligt... Nä, just nu är det inte alls roligt med byggandet, röran och sågspånen håller på att driva mig till vansinne. Men, det är bara att gilla läget och motionera dammsugaren dagligen.

Idag rasslade det plötsligt till och både golv och tak kom på plats i badrummet, ja, nu ska ni inte "hoppa till slutsatser" här, när jag skriver golv betyder det att de spårade spånskivorna för golvvärmen kommit på plats. Ni kanske såg det vackra klinkergolvet jag visat förut för er inre syn, nä, det vore ju för bra för att vara sant att det redan blivit lagt. Var sak har sin tid.
Det känns rätt skönt dock att veta att en nyfiken liten kotte på upptäcksfärd eller en minst lika nyfiken liten hund utan päls nu inte längre riskerar att trilla igenom isoleringen rakt ner på hallgolvet under. Man lär sig att glädjas åt det lilla...




När det gamla badrumsgolvet togs bort visade det sig att avloppet under tvättstället läckt lite grann, bara en liten droppe då och då under de senaste 50 åren drygt så trägolvet under var "juttet" om vi säger så... Trist!
Det innebar att vi åkte på att riva bort innertaket i hallen under badrummet för att få bort allt det som var förstört. Det lustiga är att någon långt tidigare märkt att det läckt och istället för att lösa det problemet byggt ett extra innertak under det gamla i hallen. Syns det inte så finns det inte. (??) Korkat! Nå, nu blir det gjort på riktigt i alla fall.

När spånet (isoleringen) togs bort i badrumsgolvet hittade snickarna några sidor ur en gammal tidning. Tydligen gjordes badrummet eller i alla fall isoleringen i golvet år 1944. Tidningen var Östgöta Correspondenten från 19 juli 1944. Där kan man läsa att en villa utanför Linköping med tre rum och kök och hall, elektrifierad dessutom kostade 9000 kr. Huspriserna har gått upp lite sen dess... "En ordentlig flicka" kunde också få anställning på ett bageri, det var tider det! Undrar hur Östgöta Corren hamnat här i Dalarna?

Kram på sig, Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar