Vilka insatser vi skrotsamlare gör varje dag, ofta helt utan att uppmärksammas för våra goda gärningar för mänskligheten... Nåja, vi gör det ju så gärna .
God är marmeladen i alla fall, här är receptet för hugade spekulanter. Now is the time to do it för i februari är apelsinerna som bäst!
Marmelad (8-10 burkar)
1, 5 kg frukt (ett nät italienska blodapelsiner, två citroner och en blodgrape)
1,5 l kallt vatten
2,5 kg socker (=3 l)
3 tsk citronsyra
Dag 1: skrubba frukten väl och låt torka. Skiva den och spara alla kärnorna i en kopp med lite vatten så att kärnorna täcks. Lägg frukten i en rostfri buke och slå på vattnet. Låt stå i kylen till nästa dag.
Dag 2: häll över frukten och vattnet i en syltkastrull och koka på svag värme under lock i 45 min. Kärnorna ska kokas med inknutna i lite gasbinda el dyl. Häll även i vattnet från kärnorna.
Tillsätt sockret och rör om, låt koka kraftigt utan lock i ytterligare 40-50 min. Rör då och då. Lös citronsyran i lite vatten. När det kokat färdigt rör i citronsyran. Fyll på burkar och förslut direkt.
Voilà! Klart för att avnjutas.
Kram på sig, Helena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar