torsdag 17 juni 2010

Världens godaste rabarbersaft!


Häromdagen påbörjade jag en laddning av vad som nog måste vara världens godaste rabarbersaft. Idag blev den färdig. Den är otroligt god och läskande under varma sommardagar och dessutom superlätt att göra!

Så här gör man:

3 kg rabarber
50 g vinsyra
1 kg socker / liter saft

Skölj rabarbern och skiva den. Lägg i rostfri bunke. Om man vill kan man ha i ett par citroner i skivor också, det brukar jag ha. Koka upp vatten och slå över rabarbern så att det täcker. Ha i vinsyran. Låt det svalna och ställ bunken svalt ett dygn eller två. Sila och mät, tillsätt socker och rör om tills det löst sig.
Häll på flaskor som måste frysas annars jäser saften och blir plötsligt direkt olämplig för barn... Det går bra att frysa glasflaskor med saft men fyll inte ända upp.

Servera kall med lite is i en solig dag. Mums!
Måste sätta mig ute i min badenbaden med ett glas nu direkt!
Kram på sig, Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar