fredag 21 januari 2011

Senaste tillskottet i porslinsskåpet

Det har ett tag varit lite jobbigt för dem här hemma som gillar fil och gröt och sån't där som med fördel serveras i skål. Det beror kanske på att jag liksom rensade ut de gamla risskålarna ett bra tag innan jag hade lämpliga ersättare. De påstår det i alla fall, filätarna.

Men jösses, nu gör de vågen dagarna i ända för nu har vi ett helt gäng nya fina skålar i skåpet, synnerligen väl lämpade för just fil och gröt. De fyndades på ICA Maxi, helt otippat, här har jag finkammat loppisarna i neighbourhooden länge och väl men det var tydligen till ICA jag borde ha åkt i stället. Jaja, jag är nöjd, filätarna likaså och husfriden är räddad ett tag framöver.

Kram på sig, Helena

tisdag 18 januari 2011

Myrten eller begonia?


I morse tog jag bort de två sista amaryllisarna. Det blev väldans tomt så jag tog chansen att förnya blombeståndet när jag råkade ( moahahaa!) passera blomsteraffären. En ny frisk plättar i luften och ett litet myrtenträd fick jag med mig hem. På prislappen på myrten stod det begonia, kanske var det därför priset var så bra? Nu gäller det bara att få den att överleva ovanför det varma elementet i vardagsrummet.
Förresten har vår kamera fått sig ett litet rödvinsbad så den är numera lite seg i knapparna men fotona verkar inte påverkas just. De blir fortfarande inte bättre än fotografen förmår...


I morgon är det dags för nästa födelsedag!


Kram på sig, Helena

lördag 15 januari 2011

Kalas efter kalas...


Nu längtar jag så mycket efter mina pelargoner som står i källaren
att jag var tvungen att gräva fram förra årets sista pelargonbild tagen strax före advent.

Födelsedagarna avlöser varandra den här månaden, två kottar fyller år, sonen är först ut. Han blev 10 i onsdags! Hur gick det till? Nu på onsdag är det äldsta dotrans tur att fylla år, hon blir 12. Också det är smått ofattbart. Vi har ju inte åldrats alls, jag och herrn i huset...

I morgon ska vi fira dem med mormor, morfar och farmor. Bordet står dukat i vardagsrummet och väntar på gäster. Jag kanske kommer ihåg att fota det i morgondagens dagsljus men det är långt ifrån säkert.
Nästa helg är det dags för dotrans tjejmiddag med kompisarna och helgen efter det blir det bowling med grabbarna grus. Inga fritidssysselsättningsproblem här inte!

Kram på sig, Helena

fredag 7 januari 2011

Bakvänt...

Jag har vänt på dygnet, som vanligt, det hör till när jag är ledig. Jag läser så ruskigt bra böcker så det går inte att sluta på kvällen och sen släpar jag mig upp på morgonen (läs förmiddagen). Trots det hinner jag uträtta små storverk här hemma. Jag har till exempel målat och fått upp sonens tv-spelshylla, äntligen. Han gör vågen dagarna i ända numera eftersom den hyllan inte legat i källaren och väntat på målarfärg mer än drygt ett år... Jo, det tar sig.
På måndag börjar allvaret igen så det klokaste vore förstås att försöka vända tillbaka dygnet redan nu och ta sig upp tiiidigt imorgon bitti. Men, jag tror kanske inte att det blir av redan imorgon, jag har ju en jättebra bok som väntar...
Det bakvända fotot ovan har dotra mi tagit i somras på Kolmården, ifall nu någon funderade på det.
Kram på sig, Helena