fredag 30 april 2010

Tvättstugetitt!


Hej! Här kommer en liten glutt på min tvättstuga som jag nästan lovade förut. Den fina galgen jag fick med klädnypor på har dock inte hamnat här än, men snart kanske.
Att jag gillar grönt har väl inte undgått er antar jag. Här inne har jag utgått från färgerna på Kockums emaljerade kärl, som jag har ett antal av... En tvättbalja funkar som handfat tex.

När vi flyttade in var tvättstugan äcklig och full av spindlar dessutom. Den inbjöd inte alls till att tvätta kan jag lova. Nä, här krävdes en insats onekligen, men en budgetvariant fick det bli. Alltså målade jag mönstret på golvet och tvättsymbolerna på väggen, ett gammalt sunkigt tvättställ i rostfritt som satt mitt på en vägg togs bort och ersattes med skåpen från Ikea och det gamla tvättfatet. Konsolerna till hyllan hittade jag i en vrå i källaren och de kom väl till pass. Bänkskivan hade fel mått och blev över när vi gjorde köket men här funkar den bra.


Spindlarnas gömställe bakom avloppsröret eliminerades när handfatet försvann och sedan dess har jag sluppit bli överraskad av stora avloppsspindlar som sitter och hånler vid golvbrunnen för att snabbt gömma sig bakom röret när jag hotar dem med en färgburk eller kruka. (Det står ibland färgburkar eller uppochnervända krukor i min källare med stackars avlidna spindlar under. Anfall är bästa försvar anser jag...)
Här kan den uppmärksamme se en liten sneakpeak på herrn i husets vinkällare också. Den fick han i 30-årspresent av sin vansinnigt snälla och gulliga fru.

Sen måste jag ju också avslöja att vi sedan i tisdags faktiskt har en toa på övervåningen igen. Härligt va?! Det får ni se snart... Oj, vilken cliffhanger!
Trevlig helg och kram på sig, Helena

söndag 25 april 2010

Målning i kubik!


Hej! Den här helgen har ägnats åt målning utvändigt. Jösses vad vi har målat! Hela den nya fasaden har målats två gånger med grå slamfärg. Vindskivor och andra detaljer har också målats. De pilliga fönstren håller jag på med och det tar tid, vi märkte att vi inte kunde vara på ställningen samtidigt för allt skakar när herrn i huset målar och då är det lögn att hålla penseln still och måla fönster...

Hm, ser att fotografen fått med bloggerskan i egen hög person och dessutom äldsta dotran på första bilden. Här håller jag förresten på att måla den gamla timmerväggen. Som om inte det räckte med målningsjobb ändå kan man ju tycka. Det är sant men vad mycket lättare det är att nå när man kan stå på ställningen, varför vänta då?

Här ligger färdigmålade fönsterfoder och staketspjälor som sedan ska upp på fasaden. En del av fasaden ska det dock vara lockläkt på så den ska upp först så att vi kan måla den också... Sen kan staketet få komma upp.
I morgon hoppas vi få toaletten på plats, det vore så underbart! Jag har behandlat golvet ett par gånger under helgen så nu är badrummet klart för rörmokeri och eldragningar. Behandlingen gör att golvet som är av betong står emot smuts och dessutom blir det lent och skönt att gå på.
Hoppas jag kan visa er bilder från ett någorlunda färdigt badrum i morgon!
Kram på sig, Helena

torsdag 22 april 2010

Lägesrapport från badrummet!



Titta! Medan jag var på jobbet så hände det här, golvet kom på plats! I morgon ska det fogas och sen får vi behandla det lite eftersom det är oglaserade betongplattor. Det borde innebära att vi kan ta en premiärpinky pinkerton (som min kära syster yster skulle ha sagt) och duscha här under nästa vecka!!

Duscha ja, så här blev väggarna i duschhörnan. Den här bilden togs igår och eftersom jag inte får gå in där nu medan fixet härdar så får den duga. Igår beställde jag en kommod som jag ritat och som en snickare ska tillverka åt oss. Det innebär att det nog dröjer lite till innan vi kan borsta tänderna härinne. Men den som väntar på något gott...

Titta här vad jag fick av min snälla granne Lena! Ett fint paket så där helt plötsligt, det var lika roligt som oväntat!

I paketet låg den här fina galgen med klädnypor som den pyssliga Lena fixat själv. Jättefin tycker jag, faktum är att jag länge velat ha en sån här och nu fick jag en! Man tackar och bockar! Den får kanske flytta ner i min tvättstuga, och då får jag ju anledning att visa den också...

Just nu önskar jag att jag hade ett självstädande hus för det ser för bedrövligt ut här. Varför går hantverkarna ut och in med lortiga skor undrar jag? Varför hittar man spår av fix i trappan? I morgon ska de ju på't igen så det känns helt meningslöst att ägna kvällen åt att städa... Vad det ska bli skönt att få färdigt!

Kram på sig, Helena

söndag 18 april 2010

Lekstugan


Hej! Idag är ni välkomna in på en titt i lekstugan! Det här lilla fönsterlösa huset med grästak var tomt så när som på en hög med vita tegelstenar när vi flyttade hit för snart 10 år sedan. Då gjordes en liten jätteenkel budgetfixning så att det gick att leka där. När så minsta lilla loppan började bli gammal nog för att leka i en lekstuga fixade jag till den lite mer ordentligt. Den gamla dockvagnen hittade jag i källaren i vårt hus. Den har tillhört en liten flicka som bott här förut.

Här ser man en skymt av husets arrendator som ritar på griffeltavlan. Det allra mesta härinne är fyndat på loppis eller hembyggt som diskbänken. De röda hyllorna på väggarna är gamla, den över diskbänken gjorde min pappa i slöjden när han var liten och den till vänster hade jag som liten men dessförinnan var den min mammas.

Den fina spisen fick loppan i 3-årspresent av mormor och morfar för ett par år sedan. Den och mattan från IKEA och dörrmattan från Dollarstore (10 kr!!) är nog de enda nya sakerna härinne. Jo, jag gillar loppisar men det vet ni väl redan.

Huset saknar fönster som sagt men ett fönster vill man ju ha. På rea på någon nätbutik hittade jag det här fönstret med utsikt över ett italienskt landskap. Jag kapade det på mitten och tapetserade upp det på en tunn board som jag skruvade upp på väggen. Med lite gardiner blev det ett fint och billigt fönster.

Bordet stod i vårt garage och med kapade ben blev det perfekt härinne. Porslinet har arrendatorn själv hittat på loppis. Hon brås på sin mor redan i så unga år, ja det är inte utan att man är stolt. ;-)

Lite städattiraljer och en liten spegel innanför dörren är bra att ha. När man kliver utanför dörren till stugan brukar det stå ett litet bord med bänkar till höger men det har inte blivit framplockat än efter vintern. Stugan ligger perfekt placerad så att man från köket kan ha lite koll på de små raringarna som leker där. Ja-a, det var allt från lekstugan. Ha det bra!
Kram på sig, Helena

fredag 16 april 2010

Håll dig på mattan...


Hej igen!
Den här dörrmattan är en av få nya saker som hittat in på verandan. Hittade den på Village och kunde inte motstå den, så den fick följa med hem och ligga innanför pardörren på verandan.

Det fina gamla bordet kommer också det från min farmor. Bordet är fint men färgen är inte så fin så förmodligen åker penseln fram i sommar. Just nu finns det dock viktigare saker att ta tag i så att det här bygget kan bli klart någon gång...
Den här veckan har i alla fall plåttaket blivit helt klart - härligt! Nu vill jag verkligen ta tag i fasaden och måla den men det visade sig vara svårare än jag trott. Grå slamfärg måste beställas visade det sig. Suck, mer väntan alltså. Jaja, det är bara att le och vinka!
Kram på sig och ha en trevlig helg!
Helena

tisdag 13 april 2010

Våga såga.

Idag fick jag plötsligt en ledig eftermiddag eftersom dotran var för förkyld för att åka iväg på aktiviteter. Hm, vad gör man då om inte tar tag i sågningen av de så kallade staketspjälorna som ska sitta på fasaden. Jag gjorde ett gäng som jag ska måla och sen får snickaren sätta upp dem. Jag hoppas min modell funkar och inte spricker eller något annat hemskt... Det visar sig, när jag vet att de här funkar får jag ta tag i resten och såga till dem också. Tar arbetet med denna tillbyggnad aldrig slut månne?

Jag har haft en lååång startsträcka för att påbörja det här jobbet, snickaren pikar mig flitigt för det och antydde idag att de gärna ville ha tillbaka den utlånade sticksågen det här året. Lika bra att skrida till verket alltså.

En bild på mina samarbetspartners i staketspjälsågarbranschen.
Kram på sig, Helena

lördag 10 april 2010

Andra sidan av verandan...


Eftersom verandan är så omåttligt stor var jag ju tvungen att dela upp den i flera inlägg... ;-D
Nåväl, här är i alla fall andra halvan av den hela 4 kvadratmeter stora verandan.

De här fina vaserna från trettiotalet som står i fönstret bakom farmors gamla korgstol är förstås fyndade på loppis som det mesta här hemma. Jag gillar både färgen och formen på dem. Den stora vasen är fin med tulpaner i kan jag intyga, men även utan som nu.

Hyllan fyndade jag på en loppis på Bjärehalvön i somras. Jag hojtar att vi måste stanna vid varje loppisskylt när vi är på semester och oftast stannar han faktiskt, herrn i huset, men inte utan ljudliga suckar förstås. Hyllan var ju redan vit och grön och skavd och färdig för uppmontering vid köpet så den var det ju tvunget att få med hem. Det är tur att jag är rätt bra på att packa bilen så att allt får plats för det brukar vara mer med på hemväg än ditväg... Moahaha!
Här har i alla fall en del andra små loppis- och semesterfynd hamnat, som den vita ljuslyktan från Malta och de gamla nycklarna från en loppis i Säter tex.

Ytterligare en sak finns på verandan, men den syns sällan. Den här gamla pipleksaken som är dräpt och pipfri sedan länge har min gamla hund Nelson gömt här för många år sedan. Av någon anledning gömde han alltid just den här leksaken, de andra kunde få ligga i korgen men den här skulle vara gömd. Därför får den fortsätta vara gömd här även om Nelson finns i himlen sedan två år, det är faktiskt exakt två år sedan imorgon. Han var verkligen en underbar hund med stooor personlighet och han var dessutom min bäste vän så att ha en liten påminnelse om honom på verandan känns helt rätt.
Kram på sig, Helena

fredag 9 april 2010

Glasverandan inflyttad och (nästan) klar!


Vilken härlig dag det har varit idag. Jag har flyttat in i min glasveranda och njutit av inte mindre än tre baljor te därinne under dagen... Inte blev det sämre av att en tidning låg i brevlådan och väntade på mig heller, ahh så här skulle man ha det när det var som sämst!

Här ovan ser ni den utlovade rakspegeln med påbyggd balkong, är den inte helt underbar?! Den hittade jag på loppis förra sommaren och den var bara helt rätt för den kommande verandan. Då hade den förvisso vanligt fönsterglas men en tur till glasmästaren rådde bot på det. Jag bad om det fulaste spegelglas han hade. Han skakade på huvudet och letade fram ett prickigt och i mina ögon ljuvligt glas som han sedan satte in. Att han sen vägrade ta betalt för det gjorde ju inte min lycka mindre. "Det fattar du väl att jag inte kan ta betalt för så'n skit! Att du blir så nöjd får vara lön nog", sa den underbare glasmästaren och fick en trogen kund för all framtid.

Här satt jag idag med min tidning och tekopp. Det finns förstås mer att visa härifrån men det spar jag till en annan dag.

Jag skrev ju att verandan var nästan klar, det som återstår nu är att koppla in all el så att lamporna i fönstren och spottarna i taket kan lysa. Det kommer väl snart hoppas jag. Mitt jobb är i alla fall klart!
Kram på sig, Helena

torsdag 8 april 2010

Äntligen en färdig veranda!


Jo-o, nu är den äntligen klar! Eller klar och klar, visst golvsocklarna är inte fastspikade än, men det räknas väl inte? Målningen blev klar idag, jag har ont i nacken och högerarmen efter allt målande men vad skönt att det äntligen är klart. Imorgon sker den stora inflyttningen, men en fåtölj har redan fått komma in. Den och kompisen som flyttar in i morgon kommer från min farmor. De hade rosarutiga dynor på farmors tid men nu är de upphottade med favoritfärgen grön.
Världens häftigaste rakspegel med påbyggd balkong flyttar in imorgon också. Den får ni se imorgon!
Kram på sig, Helena

lördag 3 april 2010

Hallen då och nu...


Den lilla hallen innanför den nya glasverandan har aldrig varit charmig. Den har tjänstgjort som förvaring för tvättkorg och pappersinsamling och dessförinnan stod skötbordet här. Men det var lääänge sedan, lilla loppan är ju snart 5! Vår tanke är att den ska få bli en del av köket så småningom, köket ligger till vänster utanför bilden. Men i väntan på det så ville jag fixa till den lite.
Väggfärgen hade vi redan, det är samma som i köket. Tapeten däremot fyndade jag på Rusta för några veckor sedan, tänkte att det kunde vara fint med lite färg här inne och grönt är ju färgernas färg. Så här blev det.

Det vita blir så fint mot det gröna tycker jag. Ser ni att lampan kommit på plats också??? Nu väntar vi bara på lite el så att den kan lysa också...

Julrosen ska ut i trädgården sedan, den verkar lite blek tycker jag, den har nog stått lite mörkt till i väntan på sin plats här i hallen. Självklart är byrån och fatet loppisfynd precis som lampan, men det visste ni ju redan. :-)
Kram på sig, Helena

torsdag 1 april 2010

Verandagolvet som utlovat.


Hej!
Här kommer den utlovade bilden på verandan med nylagt golv. Så här såg det ut igår, men nu ser golvet helt annorlunda ut... Jag har nämligen behandlat det nylagda golvet en första vända, så nu ska det torka ett dygn innan jag kan gå på med nästa lager. Mörkt blir det. Det behövs tonvis med tålamod för det här bygget, det är då säkert. Självklart ska salning och foder runt fönstren målas vitt också, ja ja allt i sinom tid.
Återkommer med nya bilder snart hoppas jag.
Glad påsk på er!
Kram på sig, Helena