lördag 30 januari 2010

Lite vårfeeling och mer bygge




Hej!
Här har det kalasats idag! Två födelsedagar firade med god mat och många skratt. Kunde inte motstå de fina tulpanerna när jag handlade häromdagen. Har kastat lystna blickar länge på affärernas tulpanknippen men inte slagit till förrän nu. Visst är det vårfeeling med krispiga vita tulpaner?! Oh, I like!




När det gäller bygget går det så sakteliga framåt. Panelen börjar arta sig och det går att få en känsla för hur det kommer att bli så småningom. Inuti är inget gjort än, vi väntar på fönstren och pardörren som förhoppningsvis kommer i slutet av kommande vecka. Det behöver bli lite tätt så att snickarna kan öppna upp in mot det gamla huset utan att vi drabbas av köldskador...



Här kan man i alla fall se att den gamla målningen kommit på plats igen uppe vid taket. Snickarna tycker den är lite sliten men de fattar inte att så'nt kallas patina! Arma stackare!



Hoppas ni får en bra fortsättning på helgen! Själv ska jag se slutet på MIB II, jag tycker den är störtskön fast jag sett den tusen gånger.
Kram på sig!
Helena

tisdag 26 januari 2010

Stickning i min smak...




Jag har aldrig gillat att sticka för det tar så evinnerligt lång tid. Många påbörjade projekt har det blivit men dessvärre få färdiga...
Så hittade jag i min gamla loppisfyndade picnic-box ett par nystan garn som man skulle ha stickor nr 15 till. Visste inte ens att det fanns så tjocka stickor! Jag införskaffade ett par stockar - eh jag menar stickor och stickade upp båda nystanen på mindre än en timme! Oh, I like!
Som halsduk blev det dock inte mycket att hänga i rauken... Ett varv runt halsen bara och sen är det slut på halsduken, finns liksom inga ändar som hänger ner. Nåja, ska jag sticka igen blir det med stickor nr 15, annars kan det va'.

Bygget fortskrider, det rullar på ganska bra men otålig som jag är vill jag ju att det ska gå fortare. Här under syns två snickare i färd med att isolera och sätta upp gips. Sen blir det panel och sen blir det plåttak och sen... Kort sagt, det dröjer innan kuddfluffningen tar vid.



Kram Helena

söndag 24 januari 2010

Från insidan





Hej!
Eftersom inget händer med bygget under helgen kom jag på att jag ju kan visa hur det lilla lilla badrummet - nej toalettrummet ser ut nu. Det är väl ca två kvadratmeter stort och med snedtak dessutom, så det är riktigt trångt där på morgonen när både herrn och frun står där samtidigt och bättrar på charmen...

När bygget är klart kommer det nya duschrummet kännas gigantiskt med sina 6,5 kvadratmeter! Jojo vad vi ska kunna ta ut svängarna då!

Måste ändå säga att jag gillar det gamla mosaikgolvet som troligen är från 60-talet. Det består av röda, svarta, vita, gråa och svagt rosa mosaikbitar.

Från början stod det en bidé där inne också, då var det trångt på riktigt! Den var mycket svåranvänd för den sprutade rätt upp i taket de få gånger vi provade den. Nåväl, det är ett tag sedan den togs bort och ersattes av den lilla byrån. Från början var också både taket och den målade väggytan rosa, eller köttfärgad som äldsta dottern skulle ha sagt. Det var inte så snyggt... Tur att det är lätt att måla om.

Ja, så är det med det. Nu får ni ge er till tåls tills det finns något nytt att visa. ;-)
Kram Helena

lördag 23 januari 2010

Verandan borta...




Hej!
Äntligen helg igen! Det har blivit dags för ett nytt inlägg tänkte jag. Har fotat varje dag men varit utan dator ett par dagar så nu kommer det två bilder på en gång.

Den övre bilden togs häromdagen då den gamla verandan revs. Den var rätt fin men i riktigt dåligt skick, men självklart har vi tagit tillvara den gamla kurbitsmålade "trekanten" som satt vid nocken. Den ska upp igen fast en våning högre upp.

Den undre bilden visar hur det ser ut nu. Tyvärr märkte jag igår när de spikade på råspont för glatta livet att takstolarna är fel - vi vill ju ha öppet upp i nocken! Morr! Snickarna har dock lovat att fixa det, men att det inte kan bli rätt på en gång...? Nåväl, tålamod är en dygd, säger man ju. Kanske är bra att få öva på det då.

Pysselkalas och migrän är andra saker vi också hunnit med sen sist. Det ena mycket roligare än det andra om vi säger så.
Ha det bra!
Helena

tisdag 19 januari 2010

En liten update














Ja-a, så har man haft en blogg i en vecka typ. Utan att berätta det för någon, för att liksom känna efter om det var rätt. Det vet jag fortfarande inte men va' fasen jag kör på så får vi se hur långlivat detta blir.

Jag tänkte faktiskt att jag skulle visa det lilla framsteget i bygget sedan sist. Igår kom nämligen byggställningen på plats och nu sitter jag som bäst och väntar på att snickarna ska komma och riva bort den gamla förstukvisten. Spännande att det äntligen är på gång!


Hej hopp!
Helena

måndag 11 januari 2010

Ett första inlägg

Hoppsan! Så var jag med blogg som bara läser andras och inte skulle ha en egen...
Så kan det bli.

Här kan ni få följa hur vår lilla tillbyggnad tar form. Det ska bli en glasveranda på nedervåningen och ett duschrum på övervåningen. Själv är jag otålig och vill helst att allt ska vara klart igår!

Hur det ser ut nu, eller nåja i somras, ser ni på bilden ovan.

Helena